Vogue bakfiets; duurzame en stijlvolle elektrische bakfietsen

Met een bakfiets kan je de auto gewoon aan de kant laten staan want ze zijn ideaal voor het vervoeren van je kinderen (van en naar school, sportschool,…) of om boodschappen te doen. Bij het merk Vogue zijn ze helemaal mee en geloven ze 100% in dit verhaal en de vele voordelen van de bakfiets. Met een Vogue bakfiets kan je je kinderen en zware boodschappen vervoeren zonder dat je je helemaal suf hoeft te trappen. De Vogue bakfietsen zijn immers allemaal elektrisch aangedreven…

De elektrische bakfietsen van Vogue zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ze zijn ook erg stijlvol en zien er erg stoer uit… Wij doken in het uitgebreide assortiment Vogue bakfietsen zodat jij, naast een stijlvolle e-bakfiets, ook gewoon de beste keuze voor jouw doelgebruik kan maken!

De missie van Vogue

Het Nederlandse Vogue is geen nieuwkomer op vlak van elektrische fietsen. Ze draaien al mee sinds 2007 en produceren al jarenlang de beste e-bikes en e-bakfietsen op de Europese markt. Tegen 2025 willen ze tot de 5 beste merken binnen Europa behoren.

Bij Vogue hechten ze veel belang aan duurzaamheid en gemak op de fiets. Daarnaast vinden ze ook uitstraling, kwaliteit én misschien nog belangrijker betaalbare prijzen erg belangrijk!

Inmiddels kan je bij Vogue terecht voor een breed assortiment e-bikes waaronder ook verschillende modellen bakfietsen. De Vogue bakfietsen zijn allemaal elektrisch aangedreven wat het gebruik ervan enkel maar makkelijker maakt!

Ontdek de Vogue bakfiets die het beste bij jou past

De e-bakfietsen van Vogue zijn perfect geschikt om je kinderen te vervoeren of boodschappen te doen. Daarnaast hoef je in de drukke stad niet op zoek naar een parkeerplaats voor de auto en daarnaast is fietsen ook gewoon gezonder voor jou en beter voor het milieu.

De stijlvolle bakfietsen van Vogue zijn er in verschillende modellen. Deze modellen hebben we hieronder op een rijtje gezet. Op die manier kan jij ze makkelijk vergelijken en de beste Vogue bakfiets voor jou in een handomdraai selecteren.

Modellen zoals de Superior en Carry kan je verkrijgen in twee verschillende uitvoeringen namelijk met 2 of 3 wielen. De Superior 3 en Carry 3 hebben 3 wielen terwijl de Superior 2 en Carry 2 er slechts twee hebben.

De Vogue Superior bakfietsen zijn zowel door mannen als vrouwen te gebruiken. Wel is het belangrijk om de juiste framemaat te kopen. De Vogue bakfietsen zijn te verkrijgen in onderstaande framematen:

Dames:

 • 46 / 47 (lichaamslengte 150 – 155 cm)
 • 48 / 49 (lichaamslengte 155 – 165 cm)
 • 53 / 54 (lichaamslengte 165 – 172 cm)
 • 56 / 57 (lichaamslengte 172 – 180cm)
 • 60 / 61 (lichaamslengte 180 – 190 cm)

Heren:

 • 49 / 50 (lichaamslengte 155 – 165 cm)
 • 53 / 54 (lichaamslengte 165 – 172 cm)
 • 56 / 57 (lichaamslengte 172 – 182 cm)
 • 60 / 61 (lichaamslengte 182 – 190 cm)
 • 65 / 66 (lichaamslengte 190 – 200 cm)

Vogue bakfiets Superior

Deze Vogue bakfiets in de Deluxe versie werd in 2022 tot beste koop uitgeroepen door fietstest. Naast de luxe versie kan je nog kiezen uit de Superior 2 en 3. Net als de Superior 3 heeft de Deluxe 3 wielen waar de Superior 2 het met twee wielen moet doen.

De Vogue elektrische bakfiets Superior is gemaakt uit aluminium en heeft 5 verschillende ondersteuningsniveaus. De e-bakfiets is voorzien van een LCD kleurenscherm met USB charger. Het aluminium waaruit de Superior Deluxe is gemaakt is dubbelwandig.

Andere verschillen tussen de 3 Superior Vogue bakfietsen vind je terug in het aantal versnellingen, de afmetingen, de plaats en het type van de motor, plaats van het display en het gebruikte remsysteem.

Superior Deluxe Superior 3 Superior 2
Frame materiaal Dubbelwandig aluminium Aluminium Aluminium
Ondersteuning 5 niveau’s 5 niveau’s 5 niveau’s
Versnellingen 8 (Shimano Nexus naafversnelling) 7 (Shimano derailleur) 7 (Shimano derailleur)
Plaats motor Midden Achter Achter
Actieradius 50 – 75 km 50 km 50 km
Sensor Torque Torque Torque
Remsysteem Hydraulische schijfremmen Schijfremmen Schijfremmen
Verlichting Automatische Leds via accu Automatische Leds via accu Automatische Leds via accu
Aantal wielen 3 3 2
Aantal zitplaatsen in de bak 4 4 4
Belastbaar gewicht 220 kg 220 kg 220 kg
Afmetingen 85 x 216 cm 85 x 215 cm 75 x 265 cm
Extra opties Huif, kussenset Huif, kussenset Huif, kussenset
Prijs Bekijk bij bol >> Bekijk bij bol >> Bekijk bij bol >>
Bovenstaande zijn de specificaties die we vonden op de website van Vogue.

Versnellingen

Zowel de Superior 2 als 3 hebben beide een Shimano aandrijving met 7-speed derailleur. Dit wil zeggen dat de bakfiets over 7 versnellingen beschikt. De Vogue Superior Deluxe heeft 1 versnelling meer en heeft geen derailleur. De Superior Deluxe is uitgerust met de Shimano Nexus interne naafversnelling met 8 versnellingen (8-speed).

Motor & accu

De Superior 2 en 3 zijn uitgerust met een AKM motor met een LG accu van 13Ah / 468Wh. De motor bevindt zich bij deze modellen achteraan en de accu zit onder de zitbank. De Superior Deluxe daarentegen kreeg een Ananda M81 motor van 250 Watt en 80Nm en werd in het midden geplaatst. De accu (15Ah / 540 Wh) is iets krachtiger en bevindt zich ook onder de zitbank.

De actieradius van deze Vogue bakfietsen is ongeveer 50 km afhankelijk van het gewicht dat je vervoert. Met de Superior Deluxe kan je nog een eindje verder tot maximaal 75 km. Alle 3 de modellen klokken af op een topsnelheid van maximaal 25 km per uur. Alle modellen hebben een Torque sensor.

Remsysteem

Deze moderne en stijlvolle Vogue bakfietsen zijn uiteraard voorzien van schijfremmen. Bij de Deluxe versie zijn de schijfremmen hydraulisch.

Afmetingen

De Superior 3 en Deluxe zijn qua afmetingen identiek. De Superior 2 is logischerwijs wat smaller (10 cm) doordat deze maar over twee wielen beschikt. Hierdoor is deze meteen ook een 50-tal centimeter langer.

De afmetingen zien er als volgt uit:

 • Superior 3 & Deluxe: 85 x 215 / 216 cm
 • Superior 2: 75 x 265 cm

Plaats van de display

De display met het LCD kleurenscherm is bij de Superior 3 en Deluxe in het midden van het stuur. Bij de Superior 2 bevindt de display zich aan de linkerzijde van het stuur direct naast het handvat.

Verlichting

Zowel de verlichting voor- als achteraan is bij de 3 verschillende modellen van deze Vogue bakfietsen identiek. De automatische ledverlichting wordt aangedreven door de accu.

Kleuren

Het frame van de Superior e-bakfietsen is bij alle modellen mat zwart. De kleur van de bak kan je echter wel zelf kiezen. Hierin heb je bij alle 3 de modellen keuze uit bruin of zwart.

Vogue bakfiets Carry

Deze Vogue Carry 3 bakfiets werd in 2021 dan weer verkozen tot beste koop e-bakfiets. Naast dit model met 3 wielen is er ook nog de Carry 2 die uitgerust is met twee wielen. Beide Vogue Carry bakfietsen zijn uiteraard uitstekende keuzes, maar toch zijn er hier en daar enkele verschillen tussen deze twee Vogue bakfietsen.

Vogue Carry bakfiets modellen

Zowel de Vogue Carry 2 als 3 hebben een aluminium frame en 5 verschillende ondersteuningsniveau’s die eveneens af te lezen zijn op een digitaal LCD scherm. Deze modellen hebben een Bafang Max Drive motor van 250 Watt die zich in het midden van de fiets bevindt. De LG accu van 13 Ah / 468 Wh ligt achteraan op de bagagedrager van deze bakfietsen.

De verschillen tussen beide Carry modellen zit in het aantal versnellingen en de remmen. Uiteraard is er ook qua afmetingen een verschil tussen beide Vogue bakfietsen.

Carry 3 Carry 2
Frame materiaal Aluminium Aluminium
Ondersteuning 5 niveau’s 5 niveau’s
Versnellingen 7 (Shimano Nexus naafversnelling) 8 (Shimano Nexus naafversnelling)
Plaats motor Midden Midden
Actieradius 50 km 50 km
Sensor Torque Torque
Remsysteem Tektro schijfrem / Shimano rollerbrake Hydraulische schijfrem / Shimano rollerbrake
Verlichting Automatische Leds (via accu vooraan + geïntegreerd achteraan) Automatische Leds (via accu vooraan + geïntegreerd achteraan)
Aantal wielen 3 2
Aantal zitplaatsen in de bak 4 4
Belastbaar gewicht 220 kg 220 kg
Afmetingen 81 x 225 cm 75 x 265 cm
Extra opties Huif, kussenset Huif, kussenset
Prijs Bekijk bij bol >> Bekijk bij bol >>
Bovenstaande zijn de specificaties die we vonden op de website van Vogue.

Versnellingen

Beide bakfietsen zijn uitgerust met de Shimano Nexus naafversnellingen. De Carry 2 heeft 8 versnellingen terwijl de Carry 3 er eentje minder heeft.

Remsysteem

Beide fietsen hebben achteraan een rollerbrake. Vooraan heeft de Carry 2 een hydraulische schijfrem en de Carry 3 een Tektro schijfrem.

Afmetingen

Beide bakfietsen verschillen qua afmetingen. Zo is de Carry 2, met zijn twee wielen, 40 cm langer dan de Carry 3. Laatstgenoemde is dan weer een 6-tal cm breder. De afmetingen zien er als volgt uit:

 • Carry 2: 75 x 265 cm
 • Carry 3: 81 x 225 cm

Motor & accu

Zowel de motor als de accu zijn identiek bij beide Vogue Carry bakfietsen. Ook de actieradius is met 50 km identiek bij beide fietsen. De bagagedrager wordt gebruikt om de batterij te vervoeren. De motor zit in het midden van de fiets. De maximale snelheid van deze e-bakfiets bedraagt 25 km per uur. Net zoals bij de Superior modellen zit er op deze modellen eveneens een Torque sensor.

Verlichting

De e-bakfietsen hebben uiteraard ook de nodige verlichting voor- en achteraan. Vooraan hebben beide fietsen een automatische LED die door de accu gevoed wordt. Het achterlicht, ook een led-verlichting, is geïntegreerd in de accu. Dit is bij zowel de Carry 2 als Carry 3 het geval.

Kleuren

Net als bij de Superior modellen kan je ook het Carry model in twee kleuren verkrijgen namelijk mat zwart met zwart of mat zwart met bruin. Het frame is altijd zwart terwijl je de kleur van de bak dus kan kiezen. Let er bij dit model ook op dat je de correcte framemaat kiest.

Vogue Troy

Vogue Troy e-bakfiets

De Vogue Troy is een e-bakfiets die gemaakt is uit staal. Net als de vorige Vogue bakfietsen heeft deze e-bakfiets 5 ondersteuningsniveau’s. Deze kan je netjes bekijken op het digitale LCD kleurenscherm met usb charger.

De Vogue Troy bakfiets heeft een Shimano derailleur met 7 versnellingen en is uitgerust met een AKM motor. Deze bevindt zich achteraan. De bakfiets heeft een snelheidssensor en geeft trapondersteuning tot 25 km per uur.

De LG accu (13 Ah / 468 Wh) ligt achteraan op de bagagedrager en heeft een actieradius van 50 km. De fiets heeft zowel voor- als achteraan Tektro schijfremmen. De velgen van de bakfiets zijn gemaakt van dubbelwandig aluminium en worden afgeleverd met Kenda banden.

Vooraan is er een Led verlichting en achteraan zit een automatischeLed die in de accu geïntegreerd is. Het maximaal belastbare gewicht van deze Vogue bakfiets is 220 kg.

Deze bakfiets kan je enkel in het mat zwart met bruine afwerking verkrijgen. De afmetingen zijn 90 x 220 cm. In de laadbak zijn er twee banken en is er plaats voor 4 (kleine) kinderen. De bakfiets heeft standaard altijd 3 wielen.

Vogue Journey

Vogue Journey bakfiets

De Vogue Journey bakfiets is gemaakt van dubbelwandig aluminium en heeft 5 ondersteuningsniveau’s. De bakfiets heeft een digitaal LCD kleurenscherm en 7 derailleur versnellingen van Shimano.

Deze e-bakfiets van Vogue heeft een Shengyi motor die zich achteraan op de fiets bevindt. Op de bagagedrager is plaats voorbehouden voor de LG accu (13 Ah / 468 Wh). De bakfiets heeft een speed sensor en is begrenst tot 25 km per uur. De actieradius van deze elektrische bakfiets bedraagt 50 à 80 km.

Zowel voor- als achteraan heeft deze Vogue bakfiets hydraulische schijfremmen. De velgen zijn eveneens gemaakt uit dubbelwandig aluminium en de fiets is belastbaar tot maximaal 220kg. Voor- en achteraan heeft de bakfiets een automatisch Led-licht dat door de accu gevoed wordt.

Deze Vogue bakfiets kan je verkrijgen in mat zwart met zwart en mat zwart met bruin. De afmetingen van de fiets zijn 90 x 200 cm en is altijd uitgerust met 3 wielen.

Troy Journey
Frame materiaal Staal Dubbelwandig luminium
Ondersteuning 5 niveau’s 5 niveau’s
Versnellingen 7 (Shimano derailleur) 7 (Shimano derailleur)
Plaats motor Achter Achter
Actieradius 50 km 50 à 80 km
Sensor Speed Speed
Remsysteem Tektro schijfremmen Hydraulische schijfremmen
Verlichting Led vooraan / Geïntegreerde automatische led achteraan Automatische Leds geïntegreerd in de accu
Aantal wielen 3 3
Aantal zitplaatsen in de bak 4 4
Belastbaar gewicht 220 kg 220 kg
Afmetingen 90 x 200 cm 90 x 200 cm
Extra opties Huif Huif inbegrepen
Prijs Bekijk bij bol >> Bekijk bij bol >>
Bovenstaande zijn de specificaties die we vonden op de website van Vogue.

Vogue bakfiets huif

Om de laadruimte en de inhoud van de Vogue bakfiets droog te houden kan je een huif kopen om op de laadbak van de bakfiets te bevestigen. Welke huif je precies in huis moet halen is afhankelijk van het model van de Vogue bakfiets dat je hebt aangekocht:

Vogue huif voor bakfiets

Een Vogue huif is specifiek per model van bakfiets maar heeft daarnaast wel dezelfde eigenschappen. Zo is de huif steeds gemaakt van Solution Dyed Oxfor Polyester die voorzien is van een waterafstotende PU-coating. De hoes beschermd op die manier tegen regen, stof, UV, sneeuw en vorst.

De Vogue huif is erg ademend zodat er geen condensvorming is. Via de elastische koord en de vergrendeling blijft de hoes goed op zijn plaats zitten. Daarnaast is er een band met clipsluiting die voor extra veiligheid en bescherming zorgt in winderige omstandigheden.

Naast het adelende vermogen tegen condens zijn er ook verschillende ventilatieopeningen die zorgen dat condens optimaal weggevoerd wordt. Het materiaal is kleurvast en UV-bestendig. Op die manier blijft de hoes zijn kleur behouden.

De ramen van de huif kan je oprollen en aan de bovenzijde samenhouden. Zo hoef je deze niet steeds opnieuw te (de-)monteren als je dat een gedoe vindt.

Vogue bakfiets kussens

In de bak van de elektrische bakfietsen van Vogue kan je met behulp van de speciale kussens wat extra zitcomfort toevoegen. De bakfietsen van Vogue hebben standaard twee zitbankjes in de bakfiets. Vandaar dat de Vogue kussen altijd in een setje geleverd worden. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en motiefjes. De kussens zijn allemaal gemaakt van Skai leer, wat een kunstleer is.

Vogue bakfiets kussenset

De Vogue kussen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren:

 • Let er ook hier op dat je de kussenset besteld die geschikt is voor het model van Vogue bakfiets dat jij in huis hebt. Op die manier ben je er zeker van dat de kussens compatibel zijn met jouw bakfiets.

Is Vogue een goed fietsmerk en welke bakfiets is het beste?

Het Nederlandse Vogue staat garant voor duurzame, comfortabele en daarnaast ook erg stijlvolle elektrische bakfietsen. Uiteraard hangt aan dergelijke eigenschappen een aardig prijskaartje. Maar toch vinden we zelf dat de Vogue bakfietsen nog steeds erg betaalbaar zijn. De elektrische bakfietsen zijn gemaakt uit (dubbelwandig) aluminium of staal en zien er ook heel erg robuust uit.

Een Vogue bakfiets is in onze ogen zeker en vast de investering waard. Welke elektrische bakfiets van Vogue je precies in huis moet halen is natuurlijk persoonsgebonden en kunnen wij niet in jouw plaats beslissen.

Een eerste puntje waar je rekening mee moet houden is of je een bakfiets met 2 of 3 wielen wil hebben. De meeste modellen van Vogue hebben 3 wielen. Het grootste voordeel van 3 wielen is dat je gewoon op de fiets kan blijven zitten moest je bijvoorbeeld voor een rood licht staan. Een ander groot voordeel is dat je de fiets ook snel kan parkeren en niet met de standaard en zware bakfiets (zeker indien geladen) hoeft te manoeuvreren.

Wil je toch wat wendbaarder zijn en een echter fietsgevoel dan kan je gaan voor de Vogue Superior 2 of de Carry 2.

De actieradius van de verschillende elektrische bakfietsen is quasi identiek met hier en daar een uitschieter. De andere verschillen die je in onze vergelijkingstabellen nog eens kan herbekijken zijn minimaal.

Vogue bakfiets accessoires

Heb je de knoop doorgehakt, bedenk dan ook even of je één van de Vogue bakfiets accessoires ook in huis wil halen. Zo kan je de zitbanken wat comfortabeler maken met behulp van de kussensets. En daarnaast kan je ook zowel de kussenset, bak als de inhoud optimaal beschermen tegen weer en wind met een handige en praktische huif.

Conclusie

Bij het Nederlandse Vogue zit je goed als je op zoek bent naar een steengoede en ook nog eens stoere en stijlvolle elektrische bakfiets. In dit artikel kon je kennis maken met de verschillende modellen, hun eigenschappen en de verschillen onderling. Op basis daarvan kan je voor jezelf uitmaken welke Vogue bakfiets het beste bij jouw doelgebruik past. Let er ook zeker op dat je de juiste framemaat in huis haalt.

De Vogue bakfietsen kan je ook online kopen, zo voorkom je lange wachttijden. Onderhoud en herstellingen kan je bij verschillende verdelers in Nederland laten uitvoeren.

Wij zijn alvast benieuwd met welke Vogue bakfiets jij binnenkort door de stad trapt… Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan de pagina… en trap ze!

About admin

Check Also

Government plan to regulate Step scooter sharing senseless as cities look at bans

Government plan to regulate Step scooter sharing senseless as cities look at bans | Dutch …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir