Beste waterbesparende douchekop top 7 (2023)

Ben je op zoek naar verschillende manieren om water te besparen? Dan weet je ongetwijfeld dat een douche nemen best wat water verbruikt. Wil je hier iets aan doen en het verbruik wat verminderen dan kan een waterbesparende douchekop dé oplossing zijn. Een waterbesparende douchekop verbruikt tot wel 40% minder water dan gewone douchekoppen en zelfs tot 60% minder dan een regendouche…

Welke waterbesparende douchekop je precies in huis moet en kan halen, daar helpen we je graag mee op weg. Want er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden. In eerste instantie is het zaak om een waterbesparende douchekop te herkennen… Wij verdiepten ons in de materie en gingen daarnaast op zoek naar de beste waterbesparende douchekoppen van dit moment.

Het resultaat daarvan vind je in dit artikel. Daarnaast geven we je ook wat extra info over waarop te letten bij het aankopen van een waterbesparende douchekop én leggen we al deze unieke douchekoppen naast elkaar voor een grondig vergelijk.

En maak je vooral geen zorgen, al de waterbesparende douchekoppen in dit artikel hebben een universele aansluiting en zijn gewoon compatibel met 99% van de bestaande doucheslangen… dus waarschijnlijk ook met die van jou!

Beste waterbesparende douchekop

Onderstaand vind je een overzicht van de beste waterbesparende douchekoppen van dit moment en lichten we de belangrijkste eigenschappen, functies en opties van deze douchekoppen uit. Verderop vind je een overzichtelijk vergelijk tussen de verschillende douchekoppen. Op die manier kan jij de beste keuze maken helemaal naar jouw wens.

Vitasense; met aromatherapie

De waterbesparende douchekop van Vitasense maakt gebruik van de nieuwste technologieën waardoor je veel water zal besparen. De douchekop is voorzien van 3 verschillende stralen waaronder regendouche, massage en een gecombineerde stand die regendouche en massage combineert. Deze kan je makkelijk bedienen en switchen met de one-push schakelaar.

Vitasense waterbesparende douchekop

De Vitasense waterbesparende douchekop valt in klasse Z wat betreft de volumestroom. Dit is de hoogste klasse. Gemiddeld levert deze douchekop zo’n 6,7 liter water per minuut.

De douchekop heeft een diameter van 120 mm en is dus best groot. De waterfilter in de douchekop zorgt ervoor dat het water vrijgemaakt wordt van onzuiverheden zoals chlorine en kalk. Deze filter zorgt er ook voor dat je haar zachter wordt en meer zal glanzen na het douchen. Daarnaast voorkomt de filter uitdroging en ondersteunt het gevoelige of droge huid.

Een andere extra troef van deze waterfilter is dat er eentje wordt meegeleverd met aromatherapie-functie. Tijdelijk krijg je bij deze douchekop een filter met citrusgeur meegeleverd, maar je kan bij Vitasense nog andere geurtjes verkrijgen. Een echte Home Spa-beleveing is dus zeker mogelijk met deze Vitasense waterbesparende douchekop.

De Vitasense douchekop heeft een universele aansluiting en past op nagenoeg alle doucheslangen.

Deze Vitasense douchekop hebben we zelf kunnen testen en overigens nog steeds in gebruik. In onze review kom je alles over deze waterbesparende douchekop te weten:

Vitansense douchekop test & review >>

Luxe, Eco en dubbelzijdige waterbesparende douchekop

Een douchekop die langs twee kanten te gebruiken is? Dat is bij deze luxe en eco waterbesparende douchekop zeker het geval. Deze douchekop kan je 360° draaien, heeft 6 sproeistanden en is gewoon erg waterbesparend,… wat wil je nog meer?

Luxe, Eco en dubbelzijdige waterbesparende douchekop

Deze douchekop valt ook in klasse Z qua volumestroom en is dus zeker en vast een waterbesparend model. Deze douchekop heeft 6 verschillende stralen en een grote diameter van 150 mm.

De ingebouwde waterfilter van deze waterbesparende douchekop verwijdert chloor, bacteriën en andere deeltjes uit het water. Daarnaast zorgt het ook voor extra hydratatie, activeert het de bloedcirculatie en vermindert het roos.

Je kan de douchekop 360° graden draaien en dat gaat supermakkelijk met 1 knop. De douchekop is zo ontworpen dat je zelfs met een kleine hoeveelheid water toch een erg krachtige straal zal produceren.

De 6 beschikbare stralen kan je onderverdelen in drie types namelijk massage, regendouche en hogedruk functie. De douchekop oogt daarnaast ook erg modern. Hierdoor is hij mogelijk niet geschikt voor minder moderne badkamers. De douchekop is enkel te verkrijgen in het zwart.

Premium Relax; met zuiverende mineralen

Deze Premium Relax douchekop is ook uiterst spaarzaam in het verbruiken van water. Met een verbruik van 5,5 liter per minuut valt deze netjes in klasse Z qua volumestroom. Het waterbesparende vakje vinkt deze dus met stip af. De douchekop heeft 3 verschillende stralen met onder andere jet, regen en massage. Deze douchekop is met 80 mm diameter de kleinste waterbesparende douchekop uit onze lijst.

Premium Relax waterbesparende douchekop

Dankzij de start/stop knop kan je met 1 druk op de knop de watertoevoer stoppen en meteen ook weer starten. Op die manier moet je niet steeds naar de kraan grijpen. Je kan de waterstroom ook verhogen en verlagen met behulp van deze knop.

De mineraalstenen in de handgreep van deze douchekop zijn keramisch en gecoat met zirkonia. Deze zorgen ervoor dat kalk geen kans krijgt om zich in de doucheruimte te nestelen. Daarnaast hebben de mineraalstenen ook een positief effect op je haar.

Deze douchekop beschikt ook over een temperatuurindicator. Deze vind je terug boven de mineraalstenen. De indicator kleurt paars wanneer de temperatuur van het water 34 graden of lager is. Boven de 35 graden wordt de indicator rood. Bij een temperatuur hoger dan 35 graden kan de huid gaan uitdrogen. Deze waterbesparende douchekop helpt dit dus te voorkomen.

De tornado buis is de laatste feature van deze waterbesparende douchekop. Zodra je de kraan openzet zal deze buis gaan draaien. Hierdoor wordt de druk meteen verhoogt. Hierdoor wordt het water extra goed gezuiverd en wordt de zuurstofwaarde in het water verhoogd.

BaseCore douchekop XL; met 10 verschillende stralen

Deze douchekop van BaseCore valt dan wel in klasse A wat betreft de volumestroom, toch is deze nog steeds zuiniger dan de meeste standaard douchekoppen en regendouches. Met 8 liter per minuut valt het waterverbruik nog heel erg goed mee. Ondanks dit mindere puntje heeft deze waterbesparende douchekop wel leuke functies.

BaseCore waterbesparende douchekop XL

De sproeiers zijn zelfreinigend waardoor deze lang schoon blijven en ook langer optimaal zullen functioneren. Daarnaast zit er nog een anti-kalk bescherming in de douchekop en zorgt de luchtdruk technologie voor zeer krachtige stralen.

Die stralen zijn er in 10-voud bij deze waterbesparende douchekop van BaseCore. 8 stralen komen uit de douchekop zelf en variëren van massage, mist en lichte druk tot krachtige stralen. De 2 resterende stralen komen vanaf de bovenkant van de douchekop. Die 2 stralen zijn erg verschillend, zo is er een brede straal om zeepresten en haren weg te spoelen en een nauwere straal om hardnekkig vuil te verwijderen.

In de handgreep van de douchekop zitten minerale balletjes, toermalijn en maifan stenen die elk hun specifieke functies hebben.

De minerale balletjes zorgen ervoor dat bacteriëen geabsorbeerd worden en boosten je immuunsysteem. De stenen toermalijn ballen veranderen de PH-waarde en zorgen voor minder irritaties en een zachtere huid. De Maifan stenen verhogen de biologische activiteit van het water en de mineralen in het water.

De BaseCore douchekop heeft een diameter van 130 mm en hoort daardoor bij de grootste waterbesparende douchekoppen in deze lijst. De douchekop is verkrijgbaar in zwart en zilver en heeft een universele aansluiting.

EcoRain; met StopDrop en waterfilter

Deze waterbesparende douchekop van EcoRain is qua volumestroom veruit de beste die we konden vinden. Met 3,5 liter water per minuut kan je wel stellen dat deze douchekop erg zuinig is. Ondanks het lage verbruik kan je toch genieten van 3 krachtige stralen waaronder een massage, regen en pulse stand.

EcoRain waterbesparende douchekop

Deze EcoRain douchekop heeft een diameter van 131 mm en enkele leuke features. Zo heeft deze een StopDrop-systeem die nadruppelen minimaliseert en zo ook nog eens extra water zal besparen. Daarnaast bevat deze douchekop een waterfilter die onzuiverheden uit het water filtert.

Naast de onzuiverheden wegfilteren zorgt de waterfilter ook voor sterker haar, een verbeterde huid en daarnaast is deze ook uiterst geschikt voor kinderen of personen met een gevoelige huid.

De EcoRain waterbesparende douchekop wordt geleverd zonder doucheslang maar past wel op 99% van alle doucheslangen. Deze douchekop is verkrijgbaar in Chrome kleur en in het zwart.

WITTS; nieuwste 2023 model

Nieuwer dan dit 2023 model van WITTS ga je een waterbesparende douchekop niet gauw vinden. Dit 2023 model heeft 6 verschillende straalstanden en beschikt ook over een ingebouwde waterbegrenzer die voor 35% waterbesparing zorgt.

WITTS waterbesparende douchekop met 6 stralen

De 6 verschillende stralen zijn erg divers waardoor er voor elk gezinslid wel een favorietje te vinden is. Naast de meest voorkomende standen zoals massage en regen heb je bij deze douchekop ook de keuze uit bubbels en een pauzestand. Daarnaast zitten er ook twee combinatiestanden op die enerzijds massage en regen en anderzijds regen en bubbels combineren. Erg veelzijdig dus!

Deze douchekop heeft een diameter van 121,6 mm ens is dus best groot van formaat. Met 6,5 liter verbruik per minuut valt deze waterbesparende douchekop netjes in klasse Z qua volumestroom.

De douchekop beschikt over siliconen sproeigaatjes, een handige schakelaar en is met chroom afgewerkt. Dit ontwerp voorkomt kalkophoping, is van hoge kwaliteit en ziet er ook erg stijlvol uit. Je kan de douchekop verkrijgen in zwart of zilver. Om de douchekop naadloos en zonder lekken te laten aansluiten aan je doucheslang is er een rolletje teflon tape meegeleverd.

Ecosavers waterbesparende douchekop

De budgetvriendelijkste doch waterbesparende douchekop vind je terug bij Ecosavers. Deze Douchekop beschikt over slechts 1 straal maar valt qua verbruik ook net binnen klasse Z.

Ecosavers waterbesparende douchekop

De douchekop heeft een diameter van 100 mm wat de gulden middenweg is in vergelijking met de andere waterbesparende douchekoppen. Ook deze Ecosavers douchekop heeft een universele aansluiting, anti-kalk eigenschappen en een luxe uitstraling.

Deze douchekop is qua prijs ongeëvenaard en krijgt behoorlijk goede reviews. Ben je dus op zoek naar een budgetvriendelijke, betrouwbare en waterbesparende douchekop dan is de Ecosavers douchekop zeker een goede keuze.

Beste waterbesparende douchekop vergelijk

Om de beste keuze te maken is het handig als je verschillende waterbesparende douchekoppen met elkaar kunt vergelijken. Om jou al dat werk te besparen hebben wij, de volgens ons, beste exemplaren goed met elkaar vergeleken. In onderstaand overzicht kan je de douchekoppen overzichtelijk met elkaar vergelijken op basis van het aantal stralen, verbruik, afmetingen en extra functies.

Vitasense Luxe Eco Premium Relax BaseCore EcoRain WITTS Ecosavers
Verbruik/min 6,7 l 6 l 5,5 l 8 l 3,5 l 6,5 l 6 à 7 l
Diameter 120 mm 150 mm 80 mm 130 mm 131 mm 121,6 mm 100 mm
Aantal stralen 3 6 3 10 3 6 1
Massage straal Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nee
Regenstraal Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nee
Waterfilter / zuiveringsfunctie Ja Ja Ja, mineraalstenen Ja, mineraalstenen Ja Nee, enkel anti-kalk Nee, enkel anti-kalk
Extra functies Aromatherapie Dubbelzijdig, hydraterend Temperatuur indicator, tornado buis Zelfreinigend StopDrop Ingebouwde waterbegrenzer, siliconen sproeigaatjes
Universele aansluiting Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Bestel bij bol >> Bestel bij bol >> Bestel bij bol >> Bestel bij bol >> Bestel bij bol >> Bestel bij bol >> Bestel bij bol >>

Op het eerste zich lijken de douchekoppen niet zo heel erg van elkaar te verschillen. Naast het feit dat 6 van de 7 modellen klasse Z douchekoppen zijn, zit er voornamelijk verschil op het aantal standen, extra functies. en de diameter van de douchekop. Qua stralen bengelt enkel de Ecosavers een beetje achterop. Echter is dit wel meteen de meest voordelige qua prijs.

De meeste en verschillende stralen vind je op de waterbesparende douchekop van BaseCore. Minpuntje hierbij is wel dat deze douchekop nipt in klasse A valt en puur op cijfers de minst waterbesparende douchekop in het gezelschap is.

De grootste douchekop is de Luxe Eco douchekop met een diameter van 150 mm. Op de voet gevolgd door de Ecorain en wederom de BaseCore douchekop.

5 van de 7 douchekoppen beschikken over een waterfilter die onzuiverheden verwijdert. De douchekop van Ecosavers en WITTS hebben enkel anti-kalk eigenschappen.

Qua type stralen vind je bij alle merken de bekende regen en massage straal terug. Enkel de Ecosavers waterbesparende douchekop beschikt slechts over 1 enkele straal.

Qua extra functies moet je helemaal zelf bepalen welke je al dan niet zinvol of nuttig lijken. Alle douchekoppen beschikken sowieso over een universele aansluiting en zijn daardoor geschikt om te gebruiken met 99% van de doucheslangen.

Wat is een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop is een douchekop die minder water doorlaat en dus ook minder energie zal verbruiken. Ondanks dat er minder water door de douchekop komt kan je toch nog genieten van een sterke en krachtige straal. Omdat er lucht bij het water gemengd wordt merk je het niet dat er minder water uit de douchekop komt.

Hoe waterbesparend jouw douchekop is is afhankelijk van de volumestroom of doorstroomklasse. Hierbij is klasse Z het beste. Daarnaast heb je nog klasse A tot en met D waarbij D het minst waterbesparend is of eigenlijk zelfs niet meer waterbesparend is. Klasse S, of de standaard klasse, valt tussen klasse A en B.

Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende klassen volumestroom. Het volume is het waterverbruik per minuut gemeten bij een druk van 1 bar:

 • Z: 4,2 tot 6,9 liter
 • A: 6,9 tot 8,7 liter
 • S: 8,7 tot 11,5 liter
 • B: 11,5 tot 14,4 liter
 • C: 14,4 tot 17,3 liter
 • D: 17,3 tot 21,9 liter

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

Bij een waterbesparende douchekop wordt luchtdruk en water met elkaar vermengd. Zodra het water of de waterstraal uit de douchekop komt zal de lucht zich uitzetten. Door de verhoogde druk zal het water ook sneller en krachtiger uit de douchekop komen. Er komt dus wel minder water uit de douchekop maar de straal is door de luchtdruk nog steeds erg krachtig en perfect geschikt om mee te douchen of zelfs zeepresten weg te spoelen.

Voordelen van een waterbesparende douchekop?

Met een waterbesparende douchekop uit de juiste volumestroom klasse (Z of minstens A) zal je hoe dan ook meer water besparen tijdens het douchen. Een waterbesparende douchekop kan tot wel 40% minder water verbruiken dan een standaard douchekop.

Uiteindelijk is dit wel afhankelijk van het type douchekop dat je had voor je een waterbesparende douchekop in huis haalde.

Een waterbesparende douchekop verbruikt zelfs tot 60% minder in vergelijking met een regendouche. Kies je voor een duurzamer alternatief dan kan je nog steeds erg lekker douchen en bespaar je veel water, zonder dat je het merkt aan de kwaliteit van het douchen.

Er zijn dus best wel wat voordelen aan het gebruiken van een waterbesparende douchekop:

 • Minder waterverbruik en dus een minder hoge waterrekening
 • Beter voor het milieu omdat je minder water verbruikt
 • Gunstiger voor de energierekening (warm water kost energie én geld)
 • Niet inboeten op de kwaliteit, luxe en genot van de douchebeurt

Wat zijn de nadelen van een waterbesparende douchekop?

Voor je een waterbesparende douchekop in huis gaat halen is het belangrijk om ook de nadelen ervan te kennen. Op die manier kan je voor jezelf uitmaken of een waterbesparende douchekop in de praktijk ook echt waterbesparend zal zijn voor jou.

Door de hoge druk van het water kan het voorkomen dat de douchekop minder geschikt is voor de doucheslang die je reeds hebt, zeker als deze al wat ouder is. Het is dus zeker niet onverstandig om ook de doucheslang te vervangen wanneer je een waterbesparende douchekop in huis haalt.

Let ook zeker op het type straal of stralen van de waterbesparende douchekop. Kies je de meest waterbesparende douchekop maar heeft deze geen fijne of waterbesparende straal dan zal je uiteindelijk niet veel of zelfs minder besparen op water.

Waar op letten bij het kopen van een waterbesparende douchekop?

Ben je overtuigd van het nut van een waterbesparende douchekop of is jouw huidige douchekop aan vervanging toe en wil je een zuiniger model? Dan zijn er enkele dingen waar je zeker op moet letten wil je de beste waterbesparende douchekop naar jouw wens in huis halen.

Volumestroom of verbruik per minuut

Een waterbesparende douchekop moet natuurlijk ook echt water besparen om onder die noemer geplaatst te mogen worden. Eerdr kon je al de verschillende klassen ontdekken waarin de douchekoppen onderverdeeld zijn.

Een douchekop met volumestroom klasse Z is het beste en zal het meeste water besparen. Deze douchekoppen verbruiken slechts 4,2 à 6,9 liter per minuut (bij een druk van 1 bar). Ook douchekoppen in klasse A en S zijn nog relatief zuinig, zeker in vergelijking met modellen van klasse B, C of D.

Uiteraard hangt het verbruik ook af van het soort straal dat jij op je lichaam zal loslaten. Zo zal een vollere straal meer water verbruiken dan een fijne straal. Wil je de volumestromen van verschillende waterbesparende douchekoppen dus met elkaar vergelijken dan moet je de juiste cijfers met elkaar vergelijken.

Meestal zal de volumestroom die vermeldt staat op de verpakking betrekking hebben op het gemiddelde verbruik van de douchekop. Echter kan dit ook het maximale verbruik zijn. Houdt hiermee dus zeker rekening als je twijfelt tussen verschillende waterbesparende douchekoppen.

Aansluiting

De douchekop moet natuurlijk op jouw huidige doucheslang passen. Heb je een oudere doucheslang dan kan het ook verstandig zijn om een nieuwe aan te schaffen die goed bestand is tegen hoge druk. De meeste waterbesparende douchekoppen zijn universeel en met bijna alle doucheslangen te combineren. Heb je echter een speciaal systeem, check dan zeker of de douchekop geschikt is om aan te sluiten op jouw huidge doucheslang of compatibel is met het type aansluiting dat je hebt.

Aantal en soorten stralen

In de veronderstelling dat je een gezin hebt of toch minstens met enkele personen onder één dak leeft én dezelfde douche gebruikt is het aantal en soort stralen van de douchekop ook belangrijk. Niet iedereen houdt van dezelfde soort straal. Zo kan jij een zachte straal leuk vinden terwijl je partner zich misschien liever doucht met een harde straal…

Hou hiermee dus zeker rekening wanneer je een waterbesparende douchekop in huis gaat halen. Qua aantal of soorten stralen is er veel verschil. Zo zijn er douchekoppen met 1 tot wel 10 verschillende stralen.

Diameter van de douchekop

Ook de diameter van de douchekop is een factor om rekening mee te houden. Zeker als je handsfree wil kunnen douchen is een bredere diameter misschien wel de betere keuze. Ook dit is weer persoonsgebonden en uiteraard een overweging die je, indien je met meerdere personen de douchekop gebruikt, samen moet maken.

De diameters van waterbesparende douchekoppen kunnen ook weer erg uiteenlopend zijn van 80 mm tot wel 150 mm.

Om optimaal te genieten van een waterbesparende douchekop zijn het verbruik en de stralen uiteraard de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Echter kan je ook nog de eventuele extra functies van de douchekop meenemen in je uiteindelijke beslissing.

Waterbesparende douchekoppen zijn er bij de vleet te vinden en hebben per merk ook erg uiteenlopende extra functies. Zo merkten we in onze zoektocht naar de beste waterbesparende douchekop dat veel van de douchekoppen een filter bevatten, onzuiverheden uit het water halen of anti-kalk eigenschappen hebben. Naast het filteren van onzuiverheden kwamen we in onze zoektocht nog de volgende functies tegen:

 • StopDrop; minimaliseert nadruppelen wanneer de kraan al dicht is.
 • Mineraalstenen; goed voor het haar en helpt tegen kalkaanslag.
 • QuickClean; om de douchekop perfect en makkelijk schoon te houden.
 • Aromatherapie; filter met geur waardoor het water heerlijk ruikt.
 • Airpower; zorgt voor extra zachte druppels.

Naast de bovenstaande functies zijn er ook nog waterbesparende douchekopen met timer of zelfs met LED-verlichting te vinden. Of je die dingen echt nodig hebt moet je natuurlijk voor jezelf uit maken.

Hoe weet je of een douchekop waterbesparend is?

Om te weten te komen of jouw huidige douchekop een waterbesparend model is kan je een snelle test doen. Laat het water uit de douchekop in een emmer stromen gedurende een minuut. Zit er na die minuut meer dan 7 liter water in de emmer dan heb je in theorie geen waterbesparende douchekop, of toch zeker geen in klasse Z.

Heb je een waterbesparende douchekop in huis gehaald dan kan je dezelfde test doen. Dit is bijvoorbeeld ook handig om te weten te komen welke straal (in de veronderstelling dat jouw douchekop meerdere stralen heeft) het meest waterbesparend is.

Het water dat je in de emmer hebt laten stromen hoef je niet weg te kappen maar kan je zeker nog hergebruiken voor andere dingen… Zo verspil je niet onnodig water.

Hoeveel kost een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop kan je al vanaf een eurootje of 15 in huis halen. Uiteraard zijn er ook duurdere modellen te verkrijgen die meer dan €100 kosten. Veel is afhankelijk van jouw te besteden budget. Uiteraard zijn, zoals bij alle toestellen en accessoires, prijs en kwaliteit sterk met elkaar verweven en zal een duurder model vaak van hogere kwaliteit zijn.

Dit wil zeker niet zeggen dat een goedkopere waterbesparende douchekop meteen een slechte aankoop is. Want de douchekoppen in onze toplijst krijgen stuk voor stuk goede reviews, zowel de duurdere als de goedkopere modellen.

Conclusie

Een waterbesparende douchekop kan ervoor zorgen dat je veel minder water gaat verbruiken tijdens het douchen. Door de toevoeging van luchtdruk heb je minder water nodig maar komt het water toch nog krachtig uit de douchekop. Je bespaart in feite zonder dat je het goed beseft water terwijl je niet moet inboeten op de kwaliteit en het gemak van een heerlijke douchebeurt.

Een waterbesparende douchekop is dus altijd een win-win. Het zorgt ervoor dat jij lekker kan douchen en daarnaast ga jij minder water en minder energie verbruiken en dus minder moeten betalen.

Let er wel even op dat je een geschikte slang hebt om de douchekop aan te sluiten en te gebruiken. Zeker wanneer je nog een oudere slang hebt is het verstandig deze mee te vervangen. Kies ook de juiste straal zodat je ervan verzekerd bent dat de douchekop ook echt water zal besparen.

Kortom, met een beetje nadenken en vergelijken kan je met een waterbesparende douchekop in principe veel geld besparen. Let dus zeker op de belangrijkste eigenschappen en factoren die we in dit artikel behandeld hebben. Check daarnaast zeker onze koopgids en het vergelijk van deze waterbesparende douchekoppen in alle prijsklassen met leuke functies en extra’s. Welke waterbesparende douchekop heeft jouw voorkeur?

About admin

Check Also

Government plan to regulate Step scooter sharing senseless as cities look at bans

Government plan to regulate Step scooter sharing senseless as cities look at bans | Dutch …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir